Регистрация

Рибен мехур с аспержи

Рибен мехур с аспержи
Трудно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2207

Аспержи в рибен мехур.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 бр. аспержи, обелени
  • 10 бр. рибен мехур, накиснат до омекване
  • 500 мл пилешки бульон
  • 25 бр. годжи бери (можете да немерите в магазин за китайски продукти)
  • сол на вкус
  • малко царевично брашно, разредено с вода за сгъстяване

Начин на приготвяне:

1. Сложете рибените мехури да покъкрят с пилешкия бульон за около час да омекнат още.

2. Извадете и охладете.

3. Запазете бульона за после.

4. Бланширайте аспержите с 1 ч.л. сол.

5. Добавете 1 с.л. олио и оставете да се варят 5 мин. или до полу-готовност.

6. Извадете и ги сложете в студена вода, за да спрете процеса на готвене.

7. Отцедете и заделете.

8. Накиснете годжи беритата във вода до омекване.

9. Отцедете и заделете.

10. Изрежете края на всеки рибен мехур.

11. Пъхнете по две аспержи.

12. Върнете напълнените с аспержи мехури в бульона.

13. Прибавете годжи беритата.

14. Оставете бульонът да кипне.

15. Добавете сол на вкус.

16. Намалете огъня и оставете да къкри 30 секунди.

17. Сложете пълнените мехури в чиния.

18. Сгъстете бульона с царевичното брашно.

19. Полейте с този сос пълнените мехури.

20. Поднесете веднага.

Забележка: Ако използвате бейби аспержи, не ги белете и не ги бланширайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта