Регистрация

Рибен котлет с пресен лук и подправки

Рибен котлет с пресен лук и подправки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1158

Риба на тиган с чесън, джинджифил, зелен лук и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 котлета риба (сьомга, толстолоб, шаран или друг вид по избор)
  • 1 връзка пресен лук (4-6 стръка)
  • 10 г корен джинджифил
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 4 скилидки чесън
  • 6 с.л. соев сос
  • 1 стрък розмарин
  • зехтин за готвене

Начин на приготвяне:

1. Обелете и рендосайте джинджифила на ситно ренде. Пресния лук почистет и нарежете на кръгчета. Отделете листенцата на розмарина.

2. Чесъна намачкайте на паста и смесете с джинджифила, захарта и соевия сос. Разбъркайте хубаво и се заредете с четка за мазане.

3. Сгорещете зехтин в тиган. Изсипете половината лук вътре и намажете хубаво филето с ароматизирания соев сос. Поставете да се пече за 4-6 минути от страна (времето зависи от дебелината на филето и спецификата на рибата), като през това време мажете другата страна със соса. Поръсете и с листенца розмарин. Когато е готово от едната страна, обърнете. Бъркайте и лука, за да се сготви равномерно.

4. Изпечената двустранно риба прехвърлете в блюдо, пресипете и лука и намажете финално със сос. След това повторете упражнението и с вторто филе, останалия лук, розмарин и сос.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта