Регистрация

Рибена яхния с моркови и лук

Рибена яхния с моркови и лук
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1354

Морска риба в доматен сос със задушени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг филе от морска риба
  • 1 кг моркови
  • 1 кг лук
  • 400 мл олио или зехтин
  • 1 с.л. сол
  • 2 с.л. захар
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 400 мл доматен концентрат
  • черен пипер на зърна
  • дафинов лист
  • бахар на зърна

Начин на приготвяне:

1. За да стане най-добре ястието е хубаво още сутринта да сварите рибата, за да може да се охлади хубаво. След това обезкостете филетата, ако има кости и накъсайте месото на малки парченца както го правите с пилешкото за каша.

2. Рендосайте моркова и наситнете лука. Смесете ги в тенджерка с капак.

3. Добавете олиото, солта, захарта и водата и оставете да къкри под капак на умерен до силен огън за половин час. Не забравяйте да размешвате периодично, защото в противен случай ястието ще загори.

4. След половин ча добавете черния пипер, бахара, дафиновия лист и доматенот пюре. Оставете да се готви под капака за още 10 минути.

5. Добавете рибата и размешайте. Гответе още 5 минути. Опитайте на соленост и ако е нужно, добавете солчица. Сервирайте с хляб и помнете, че това е мазна рибена яхния, от която е добре да хапвате по-умерено. Иначе е страшно вкусна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта