Регистрация

Бяла риба с песто от мащерка

Бяла риба с песто от мащерка
Трудно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 5009

Бяла риба, намазана с песто и опечена върху канапе от кускус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За рибата и кускуса:

  •   340 г пълнозърнест пшеничен кус-кус
  •   2 ½ с.л. пресен магданоз, нарязан
  •   4 скилидки чесън, пресован
  •   1 ч.л. подправка за пиле
  •   ½ ч.л. кориандър
  •   1 ч.л. морска сол
  •   1 ч.л. пипер
  •   500 г чери домати, разрязани на половинки
  •   ¼ ч.ч. запечени бадеми, нарязани на ситно
  •   220 г артишок (запазете сока в кутията)
  •   1 ч.ч. вода или бульон
  •   1/3 ч.ч. бяло вино
  •   кората от 1 лимон
  •   1 кг червен берикс (или друга бяла риба)

За пестото:

  •   2 връзки прясна мащерка, около 6 с.л.
  •   1 ч.ч. препечени бадеми, нарязани на ситно
  •   4 скилидки чесън
  •   ½ ч.ч. настъргано сирене „Пекорино романо”
  •   ½ ч.ч. зехтин
  •   сокът от 1 лимон
  •   морска сол
  •   черен пипер

За дресинга:

  •   4 с.л. мед
  •   сокът от 1 грейпфрут
  •   ½ ч.ч. зехтин
  •   1 ч.л. ябълков оцет
  •   морска сол
  •   черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Пригответе пестото от мащерка като смесите всички съставки и ги пасирате до получаването на сравнително гладка смес. Прехвърлете така приготвеното песто в купичка и го оставете настрани.

2. В малка купа смесете зърната на кускуса с магданоз, чесън, кориандър, сол, пипер и подправката за пилешко.

3. Покрийте дъното на плоска тава за сладки с хартия за печене. Направете стена по ръбовете на хартията с помощта на артишока така че да получите голям овал (оставете около 2 см. откъм края, за да може лесно да се запечата хартията за печене).

4. Разпределете кускуса равномерно в средата. Покрийте със слой чери доматчета и бадеми.

5. Смесете водата или бульона със сока от артишока и виното и залейте с течността кускуса. Наредете рибните филета върху кускуса на равномерен слой.

6. Намажете рибата с пестото и сложете отгоре още един слой хартия за печене, запечатайте краищата му към долния слой хартия, така че да се получи нещо като затворен плик. Печете 35 минути в предварително загрята на 180 С фурна или докато кускуса омекне.

7. Разбъркайте съставките на дресинга, залейте с него рибата и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта