Регистрация

Рецепта за печено свинско филе

Рецепта за печено свинско филе
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3451

Свинско с гарнитура от боб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 25 г масло
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 свежо клонче розмарин
  • 1 кг филе от свинско, месо от гръбнака
  • 175 мл сухо бяло вино
  • 4-5 с.л. горещо мляко
  • сол и пипер
  • сварен тоскански или канелини боб, овкусен с чист зехтин и сол и пипер за сервиране (или каквито други зеленчуци обичате като гарнитура)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Загрейте маслото, зехтина и розмарина в дълбок тиган

3. Добавете свинското и пържете, като обръщате често, за 5-10 минути, докато покафенее

4. Добавете виното и оставете да къкри докато течността се изпари. След това овкусете със сол и пипер

5. Прехвърлете в овална тава за печене, сложете във фурната и печете, като обръщате от време на време и сипвате отгоре топло мляко, за 40 минути до 1 час, или докато е напълно готово

6. Извадете свинското от фурната и го оставете да се охлади за 10 минути, след това разрежете , сервирайте с гарнитура от зеленчуци

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта