Регистрация

Разядка с риба тон, краставица, яйца и майонеза

Разядка с риба тон, краставица, яйца и майонеза
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1886

Руска салата от риба тон с варени яйца и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 краставица
  • 3 яйца
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 180 г риба тон в собствен сос от консерва (отцедено тегло на рибата)
  • 2 с.л. майонеза
  • 1/2 ч.л. горчица
  • стрък пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата

2. Краставицата измийте, обелете и разрежете през средата на две по-къси парчета. Всяко от тях разполовете по дължина, а след това всяка половинка разрежете на 2 по-тънки четвъртини. Както са една върху друга ги нарежете надлъжно на 2-3 части и после на кубчета. Трябва да се получат малки кубчета като на картофи за мусака. Изсипете в купа.

3. Отцедете рибата от сока на консервата и добавете.

4. Сварените яйца обелете и нарежете на ситно. Прибавете в купата, посолете и опипрете.

5. Разбъркайте горчицата с майонезата, залейте разядката и размешайте хубаво.

6. Прехвърлете в купа и украсете с нарязан косо пресен лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта