Регистрация

Салата с риба тон, майонеза и зеленчуци

Салата с риба тон, майонеза и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1219

Предястие с консерва риба тон, краставици, моркови и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва риба тон в мазнина или собствен сос
  • 150 г кашкавал
  • 2 краставици
  • 4 яйца
  • 2 моркова
  • 1 опаковка майонеза (90-125 мл)
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Салатата се прави на пластове в стъклена чаша и изглежда доста ефектно. За целта сварете яйцата и морковите. Можете да ги готвите заедно като ги сложите в хладка вода и кипнете. След това засечете 7 минути от завирането на водата, махнете от огъня и излейте топлата вода. Напълете съд със судена. Когато отново се затопли, сменете водата.

2. Рендосайте белтъците на по едно яйце в 4 стъклени чаши. Отгоре намажете с малко майонеза.

3. Рибата тон отцедете от половината сос на консервата. Останалото съдържание пресипете в чиния и намачкайте с вилица. Половината от него разпределете върху белтъците.

4. Краставиците нарежете на малки кубчета като за таратор. Разпределете върху пласта с риба. Посолете и намажете с майонеза.

5. Рендосайте морковите и ги разпределете отгоре. Посолете и намажете с майонеза. Добавете следващия пласт риба, пак намажете майонеза.

6. Рендосайте кашкавала, поръсете го, покрийте с майонеза и на финала натрошете варените жълтъци. Ордьовърът изглежда мнофо ефектно и може да бъде направен и в голяма стъклена купа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта