Разядка със сьомга, яйца и майонеза
Руско предястие с риба, яйца и кашкавал в майонезен сос - вариант на салата Мимоза.
Необходими продукти:
- 1 консерва сьомга в собствен сос (около 150 грама) или друг вид консерва риба по ваш избор
- 4 яйца
- 100 г кашкавал
- 1 круша
- 1 малка опаковка майонеза (около 100 мл)
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата до твърдост.
2. Рендосайте кашкавала и крушата по отделно, като след рендосването отцедите излишния сок от крушата.
3. Рибата от консерва пресипете в чиния и намачкайте с вилица.
4. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата и започнете да сглабяте салатата на пластове в чиния като спазвате следната последователност: На дъното на чинията се рендосват 2 белтъка. Следва тънък пласт майонеза, после половината кашкавал, пак майонеза, цялата риба, майонеза, цялата круша, майонеза, два жълтъка, стрити през пръсти, после останалия кашкавал и останалата майонеза. Отгоре се рендосват другите два белтъка, а върху тях се натрошават другите два жълтъка. Можете за финал да украсите с пресен магданоз.
5. Поднася се с вилички и всеки си гребе от общата купа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ