Регистрация

Разядка със сьомга, яйца и майонеза

Разядка със сьомга, яйца и майонеза
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 173

Руско предястие с риба, яйца и кашкавал в майонезен сос - вариант на салата Мимоза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва сьомга в собствен сос (около 150 грама) или друг вид консерва риба по ваш избор
  • 4 яйца
  • 100 г кашкавал
  • 1 круша
  • 1 малка опаковка майонеза (около 100 мл)

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата до твърдост.

2. Рендосайте кашкавала и крушата по отделно, като след рендосването отцедите излишния сок от крушата.

3. Рибата от консерва пресипете в чиния и намачкайте с вилица.

4. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата и започнете да сглабяте салатата на пластове в чиния като спазвате следната последователност: На дъното на чинията се рендосват 2 белтъка. Следва тънък пласт майонеза, после половината кашкавал, пак майонеза, цялата риба, майонеза, цялата круша, майонеза, два жълтъка, стрити през пръсти, после останалия кашкавал и останалата майонеза. Отгоре се рендосват другите два белтъка, а върху тях се натрошават другите два жълтъка. Можете за финал да украсите с пресен магданоз.

5. Поднася се с вилички и всеки си гребе от общата купа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта