Регистрация

Равиоли с плънка от спанак и рикота



Равиоли с плънка от спанак и рикота
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 1942

Сардински равиоли с плънка от сирене, поднесени върху кайма с доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.03.2018

Оригинални равиоли вкъщи - това готвят Лора и Стоян, като приготвят варени тестени вързопчета с плънка от спанак, рикота, пекорино и яйца, а след това ги поднасят върху подобие на сос болонезе или запръжка от кайма в доматен сос. Така се получава вкусно италианско основно, което обаче изисква време и търпение за направата си.

Започваме с тестото за равиоли, което се замесва от брашно 00 с щипка сол, яйца, жълтъци и съвсем малко вода. Без набухватели. Става твърдо и нелепнещо, а след това се оставя да си почива за 1 час - времето, през което правим плънката. За нея в кипяща вода се пускат листенца санак, варят се около минута и после се шокират в ледена вода. След това спанакът се наситнява и се запържва за кратко в масло. В купа се смесват рикота с яйца, рендосано пекорино (можете да замените с друг вид твърдо жълто сирене), подправки и спанака. С тази смес се пълнят равиолите.

За доматения сос запържваме лук в зехтин, добавяме телешка кайма, чакаме да се разпадне, след това идва ред на бялото вино и консерва домати на кубчета. Преди снемане от котлона се овкусява с магданоз и салвия. Тестото за равиоли се разточва на машина и след това се изрязват кръгове. В тях се увива плънката по специфичен начин, който ще видите в клипа. Готовите равиоли се варят в подсолена вода и се сервират върху каймяния сос. Преди поднасяне се покапват със зехтин и се поръсват с рендосано жълто сирене.

Стоян Сейменски предлага да си замесите по-голямо количество тесто и да си направите повече плънка, за да можете да замразите част от равиолите (замразяват се преди варенето) и да имате готови домашни равиоли за следващия път.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта