Регистрация

Поширани яйца по панагюрски в равиоли



Поширани яйца по панагюрски в равиоли
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1247

Равиоли със сирене и рохък жълтък, поднесени с млечен сос и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.10.2017

Равиоли, каквито никога не сме виждали, правят Лора и Стоян, като готвят един вид яйца по панагюрски, но с някои екстри за добавки. Това е странно основно ястие без месо и представлява основа от чесново кисело мляко върху която полягат равиоли с плънка от цял рохък жълтък и сирене, а те пък се заливат с маслен сос. Ястието е трудоемко, ако решите да разточвате сами тестото за равиоли, защото изтъняването му изисква време и енергия. Но пък почти няма къде да сбъркате. Така че ако искате да сготвите на семейство и приятели едно различно ястие - това е вашата рецепта, подходяща и за вегетарианци.

Първо се прави обикновено тесто от брашно със сол и вода без набухвател. Оставя се да почине, след което се разточва на тънки кори от които се изрязват кръгове. Можете вместо ринг да използвате голям отвор на чаша или съдинка. Следва да се направи сиренената плънка като се смесят натрошено бяло сирене с магданоз и разбито яйце. После плънката се разпределя в осем от тестените кръгчета и в нея се оформят гнезда. Във всяко от тях се пуска по един цял яйчен суров жълтък. Страниците се намазват с разбит белтък и отгоре се залепя втора кора. Натискате с вилица и се оформят равиоли. Те се готвят във вода, сгорещена малко под точката на кипене.

Кисело мляко се разбива със сол и намачкан чесън и се разпределя в блюдата. Отгоре се поставят по две равиоли. Заливат се с червен пипер, запържен в масло, а накрая по желание можете да цепнете връхчето на равиолата, за да се разтече деликатно рохкия яйчен жълтък. Сервирайте с пресен хляб за топкане, защото сосчето изкушава да се обере с хлебче.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта