Регистрация

Пържоли от плешка в гъби със сметана

Пържоли от плешка в гъби със сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 536

Свински пържоли в гъбено-сметанов сос с мащерка и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 неголеми пържоли от свинска плешка - по 120-150 г всяка
  • сол и пипер
  • 3 с.л. олио
  • 400 г печурки - пресни
  • 50 г масло
  • 1 глава лук
  • 5 скилидки чесън
  • 1,5 с.л. брашно
  • 250 мл вода
  • 200 мл млечна готварска незаквасена сметана
  • 3/4 ч.л. сол
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • магданоз или пресен лук по желание за завършек на ястието

Начин на приготвяне:

1. Пържолите обтрийте двустранно със сол и пипер и оставете да почиват докато направите и останалите заготовки.

2. Нарежете лука на парчета, гъбите на шайби, а чесъна си пригответе да пресирате по време на готвенето.

3. Сипете олиото в тиган и сгорещете на силен огън. Запечатайте пържолите за по 3 минути от страна и извадете в отделен съд.

4. На тяхно място изсипете гъбите и намалете температурата на умерена. Гответе като бъркате няколко минути и добавете маслото. Щом се разтопи и полепне по гъбките, изсипете лука. След 3-4 минути мешане, вкарайте и чесъна.

5. Поръсете брашното, разбъркайте и постепенно наливайте врялата вода. След като се абсорбира и се получи гъст сос, сипете студената сметана. Изчакайте да закъкри и овкусете със солта и мащерката. Размешайте хубаво.

6. Върнете пържолите в тигана и сложете капак. Оставете да се готвят 10 минути малко под средната температура.

7. Поднесете по 2 пържоли в порция, като разпределите върху месото сметановия сос от готвенето. На финала можете да поръсите с листа пресен магданоз или лук за хубост и свеж аромат.

 

Източнник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта