Пържола на грил по канадски
Лесно | Порции 1-3
| Видяна: 3185
Телешка флейка с кленов сироп.
Необходими продукти:
- говежда флейка
- 125 мл кленов сироп
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. зехтин/олио
- 1.5 с.л. лимонов сок
- 75-100 мл червен винен оцет
- сол и пипер, на вкус
- 4 скилидки чесън, счукан
- 1 с.л. счукан джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Прободете месото на няколко места с вилица и от двете страни.
2. Смесете всички останали необходими продукти в съд или найлонова торбичка. Прибавете месото и оставете да се маринова за няколко часа, най-добре за цяла нощ.
3. Изпечете на грил цяло от всички страни до желаната готовност.
4. Нарежете на порции и поднесете със сварени или печени пресни картофи с масло и аспержи или други сезонни зеленчуци.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ