Регистрация

Боб чорба с лук, моркови и копър

Боб чорба с лук, моркови и копър
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4719

Постна бобена супа със зеленчуци и български подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама боб
  • 2 големи моркова
  • 1 глава стар лук
  • 2 с.л. сушени зеленчуци
  • 1 с.л. вегетина (или друг вид солена универсална подправка на зеленчукова основа)
  • шепа семена копър
  • чубрица, сушена целина и джоджен по желание
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Измийте боба и го накиснете в студена вода за минимум 8 часа.

2. Сменете водата в тенджерата и пуснете боба да се вари на силен огън.

3. 5 минути след кипването излейте водата и сипете студена. Намалете леко огъня и оставете боба да се вари докато зърната му не започнат да се люспят при подухване.

4. По време на варенето доливайте вода, ако е нужно, както и изгрибайте насъбралата се върху чорбата пяна.

5. Лука наситнете, а морковите нарежете на кубчета.

6. След положителния тест с люспенето на зърната сложете първо лука, варете 5 мин. и след това добавете сухите подправки и морковените кубчета. Оставете да се готви още 7-8 минути вече на слаб огън.

7. На финала опитайте чорбата. Ако ви се стори безсолна или пък прецените, че липсва друга подправка – добавете я. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта