Регистрация

Пържен ориз с кетчуп

Пържен ориз с кетчуп
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2485

Омлет захлупва ориз със скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  • 1 малка глава лук, нарязан на кубчета
  • 6 сурови скариди, нарязани на кубчета
  • 2 с. л. масло
  • олио за готвене
  • 2 яйца (по желание заделете 1 жълтък)
  • 2 ч. ч. сварен бял ориз
  • 2 с. л. кетчуп (и допълнително за украса)

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сложете 1 с. л. масло.

2. Запържете лука и добавете скаридите.

3. Извадете лука и скаридите, когато са почти готови.

4. Добавете още 1 с. л. масло в същия съд и добавете ориза.

5. С помощта на шпатула разделете зрънцата ориз едно от друго.

6. Прибавете лука и скаридите в ориза и гответе докато скаридите се сготвят напълно.

7. Изключете котлона и добавете кетчупа. Разбъркайте.

8. Сложете ориза в чиния

9. Разбийте яйцата.

10. Добавете олио за готвене в малка тенджерка.

11. На слаб огън бавно изсипете яйчената смес в кръг.

12. Изключете котлона преди яйцето да се е сготвило съвсем.

13. Обърнете го върху горещия ориз в чиния (така яйцето ще продължи да се готви).

14. Поръсете с още кетчуп и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта