Регистрация

Пържен ориз с калмари

Пържен ориз с калмари
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3529

Хапки от раци и калмари се увиват в пухкав ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаши сварен ориз
  • 1 средно голям калмар, сварен и нарязан (можете да запазите няколко пипала за гарниране)
  • пресован чесън
  • лютиво-сладък сос
  • лютива паста (може и лютеница апетитка)
  • нарязани на кубчета моркови
  • зеле, нарязано на тънки ивички
  • няколко супени лъжици вода (само разреждане на соса, за да го абсорбира оризът лесно)
  • сол и черен пипер на вкус
  • рачешки хапки (или каквото гарнитура бихте желали към ориза)

Бележка: количествата на подправките зависят от личния ви вкус.

Начин на приготвяне:

1. Загрейте малко олио в един тиган. Запържете до златисто пресования чесън. Добавете нарязаните калмари, морковите и зелето. Запържете ги, бъркайки, за няколко секунди докато зеленчуците леко омекнат.

2. Добавете лютата паста, лютиво-сладкия сос и водата. Разбъркайте.

3. Прибавете ориза и разбъркайте добре, за да се смеси равномерно със соса, зеленчуците и калмарите.

4. Оставете на котлона за няколко минути докато оризът попие целия сос. Сервирайте ориза топъл с любимата си гарнитура (например рачешки хапки).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта