Регистрация

Пържени калмари с чесън

Пържени калмари с чесън
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1487

Калмари на тиган с лимон и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г туби от калмари (или нарязани на кръгчета)
  • 3 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. брашно
  • олио за пържене
  • лимон за поднасяне
  • магданоз или копър за порсъване по желание

Начин на приготвяне:

1. Калмарите нарежете на шайби и прехвърлете в купа.

2. Чесъна намачкайте на паста с малко сол и прибавете при калмарите. Разбъркайте много добре.

3. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте отново.

4. Посипете с брашното, разбъркайте пак, за да полепне хубаво по шайбите.

5. Сгорещете олио в тиган и пържете до златисто. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

6. Сервирайте с резени лимон и поръска от наситнена прясна подправка по избор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта