Регистрация

Пържен ориз с ананас в ананасова кора

Пържен ориз с ананас в ананасова кора
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3437

Пълнен ананас с ориз и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ананас
  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 1 червен лук, нарязан на кубчета
  • 1/2 чушка, нарязана на кубчета
  • 2 малки червени чилита, нарязани на кубчета
  • 2 малки зелени чилита, нарязани на кубчета
  • 250 г свинско или пилешко, нарязано на кубчета
  • 100 г сварени скариди
  • 4 купи варен студен ориз (най-добре от предишния ден)
  • 50 г печено кашу
  • 2 стръка зелен лук, нарязан на кубчета
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • сол на вкус
  • 2 червени чилита, нарязани на филийки без семената (за украса)
  •  2 зелени чилита, нарязани на филийки без семената (за украса)
  •  1 с.л. пържен лук (за украса)

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте месото в 1 с.л.  соев сос за малко, преди да нарежете ананаса.

2. Измийте кората на ананаса с вода. Срежете го наполовина по дължина и извадете сърцевината. Запазете кората, за да я напълните после. Запазете 150 от сърцевината на ананаса (фино нарязана на кубчета), която ще прибавите по-късно при готвенето.

3. Загрейте олио в уок. Добавете лука, чилитата и чушката. Запържете до омекване.

4. Добавете месото и продължете да пържите до готовност на месото.

5. Прибавете скаридите и ориза и гответе докато оризът се затопли съвсем. 

6. Смесете с нарязания на кубчета ананас, кашуто и зеления лук с останалия соев сос и малко сол на вкус.

7. Напълнете кората ананас с пържения ориз и поръсете малко чили и пържен лук отгоре за украса.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта