Регистрация

Малтийски пържен ориз

Малтийски пържен ориз
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2648

Ориз с яйце, чушки и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ ч.ч. нарязан лук
  • 1 с.л. нарязана червена чушка
  • 1 с.л. нарязан зелена чушка
  • 2 с.л. олио
  • 2 ч.ч. сварен ориз
  • 1 консерва (150 г) воден кестен, отцеден и нарязан на тънки филийки (продава се в магазините за китайски хранителни продукти, ако не намерите, можете да го пропуснете)
  • 1 консерва (100 г) нарязани на филийки гъби, отцедени
  • 2 с.л. соев сос
  • 3 яйца, разбити

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган запържете лука и чушките в олио до омекване.

2. Прибавете ориза, водния кестен, гъбите и соевия сос.

3. Варете на слаб огън за 10 мин., като разбърквате често.

4. Прибавете яйцата и варете още 2 - 3 мин. като разбърквате.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта