Регистрация

Пържен джинджифил с чесън и зеленчуци

Пържен джинджифил с чесън и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2503

Пържени зеленчуци за любителите на вегетарианските манджи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с. л. олио от гроздови семена
  • 1 ч. л. сусамово олио
  • 4 с. л. хойсин (3 части соев сос, 1 част оцет, 2 части фъстъчено масло, 1 част мед, 2 части сусамово олио, чили паста на вкус)
  • 2 ч. л. рибен сос
  • 1 ч. л. соев сос
  • 2 ч. л. шрирача или друг лют сос
  • 2 жълти сладки чушки, нарязани
  • 25 г нарязани италиански кафяви гъби
  • 230 г цветчета броколи
  • 230 г зелен грах
  • 2 настъргани моркови
  • 2 1/2 с. л. смлян джинджифил
  • 4 скилидки счукан чесън
  • 280 г вода
  • 2 с. л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:

1.  Загрейте всичкото олио в уок или широка тенджера. Добавете чесъна и лука и гответе около 2 мин.

2.  Добавете чушките, броколите и гъбите. Гответе докато лукът и чушките омекнат, около 3-4 мин.

3. Добавете джинджифила, хойсина, рибения сос, соевия сос и шрирачата. Разбъркайте хубаво.

4.  Добавете царевичното нишесте във водата и сложете зеленчуците, заедно с морковите и зеления грах. Оставете да къкри докато сосът започне да се сгъстява, около 5-7 мин.

5.  Поднесете върху ориз или китайски спагети.

 

Източник: opensourcefood.com

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта