Регистрация

Пържено свинско с лук в масло

Пържено свинско с лук в масло
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 139

Хапки от свинско с лук в пикантен маслен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта ми влиза в категория „аз мразя талията си“, защото е доста мазничка и калорична. Мъжката част от семейството, която е над тези неща, си я хапва с огромно удоволствие, пък за мой ужас дори и в по-топло време. Все пак, въпреки че я споделям с вас в средата на юни, съветвам да й обърнете по-сериозно внимание когато вълци завият в преспите под терасата ви.

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • 8 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 70 г масло
  • 50 мл олио
  • 6 дафинови листа
  • 8 зърна бахар
  • черен пипер (и млян, и на зърна)
  • лют пипер на вкус (да има)
  • сол на вкус
  • кимион, чубрица, мащерка, риган
  • 6 с.л. доматен концентрат
  • магданоз и хляб за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Измийте месото и го нарежете на парченца колкото хапка.

2. Сложете мръвките в тенджера и залейте с 2,5 литра вода. Кипнете на силен огън, отпенете бульона два-три пъти, намалете огъня на умерен и добавете дафиновите листа, бахара, черен пипер на зърна, една глава лук - нарязана на едро и моркова, нарязан на колелца. Варете 45 минути.

3. Прецедете бульона и си го запазете. Той ви гарантира една страхотна домашна супа, дори и просто да добавите в него фиде, ориз или картофи. Можете дори да си го изсипете в купичка с капак и да го приберете във фризер, пък когато му дойде времето, ще си го размразите.

4. Ако цените времето си, докато месото се е готвило, ще сте си нарязали лука на полумесеци.

5. В голям тиган сгорещете олиото и запържете в него лука. Добавете мръвките, доматения концентрат, намачкания на паста чесън и от изброените подправки на вкус. С повечко люто е по-вкусно. Сложете и маслото и гответе на умерен огън под капак за 20 минути. Не забравяйте периодично да разбърквате.

6. Прехвърлете в индивидуални порции, като сипете и от мазнинката в тигана– страхотна е за топкане. Украсете с наситнен магданоз и поднесете с хляб. Една свежа салата и чаша червено вино се връзват идеално с ястието. След това не стъпвайте на кантара.

свинско с лук на тиган

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта