Регистрация

Постни катофи със зелен фасул

Постни катофи със зелен фасул
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1450

Задушени картофи в доматен сос със зелен фасул, лук, чесън и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 5 с.л. олио
  • 1 голяма сочна червена сладка чушка
  • 400 г замразен зелен фасул
  • 5 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. суха мащерка или друга суха билка по желание
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 50 мл соев сос
  • 200 мл доматен сос
  • 200 мл вода
  • листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета, чесъна наситнете, чушката нарежете на лентички, картофите обелете, измийте, разрежете на четвъртини и след това на кубчета колкото хапка.

2. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и изсипете картофите. Гответе при периодично бъркане 10 минути докато хванат коричка.

3. Добавете замразения фасул и след няколо минути - чесъна, лука, чушката, сол, пипер и суха подправка. Гответе още 10 минути при периодично бъркане.

4. Сипете соевия сос и доматения сос в ястието, бъркайте и гответе няколко минути. Залейте с водата (добре е да е топла и дори вряла) и щом кипне, сложете капак и оставете да се готви 5-6 минути.

5. Поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 50
  2. яйц
  3. 180
  4. сала
  5. 30
  6. КАРТОФИ
  7. Чер
  8. 18
  9. Вино
  10. 10

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта