Регистрация

Бърза постна яхния със зелен фасул от консерва



Бърза постна яхния със зелен фасул от консерва
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1438

Зелен фасул яхния със запръжка от моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесна и завидно бърза домашна яхния прави Миро в канала си Готвене за начинаещи, като залага на консерва зелен фасул, глава лук, морков и половинка домат, за да спретне ястие за броени минути. А то е леко, но успява да нахрани. Такава рецепта винаги помага да се направи домашна гозба в последния момент, затова всеки домакин или заета жена трябва да я знае.

Първо на много ситно се нарязват глава лук и 1 морков. Сипва се малко олио в голям тиган и се сгорещява. Морковът и лукът се запържват, овкусяват се с червен пипер и сол и се добавя лъжица брашно за сгъстяване на соса. Следва да се изсипе консерва или буркан зелен фасул и да се разбърка. Оставя се да къкри няколко минути, а през това време се рендосва половин домат. Изсипва се в ястието, разбърква се и се опитва на соленост. Къкри още няколко минути докато се наситнят листа магданоз или копър. А после се добавят, разбъкрват и тиганът се маха от котлона.

Можете да сервирате както топло, така и студено. По желание можете да поднесете с хляб или кисело мляко за заливка. Идеално е за лятно разхлаждащо основно или за зимно сгряващо ястие без месо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта