Регистрация

Пържена дребна риба с оцетено-чеснов сос

Пържена дребна риба с оцетено-чеснов сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 240

Маринована морска риба с оцет, чесън и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

 

  • 300 г дребна морска риба
  • олио за пърженето

За соса:

  • 1 връзка пресен чесън
  • 2 с.л. оцет
  • ½ връзка магданоз
  • 1 с.л. олио
  • 5 с.л. вода
  • 1 ч.л. сол
  • щипка захар

Начин на приготвяне:

1. Изпържете рибата в олиото и оставете да почива настрана.

2. Кипнете водата, добавете оцета, солта и захарта.

3. Нарежете чесъна на колелца с дължина около 1 см. и го прибавете след като сместа заври. Оставете да кипи 2-3 минути.

4. Наситнете магданоза и го прибавете към маринатата. Махнете от огъня и оставете настрана да почива, като разбъркате.

5. Рибата почистете от костите, главата, опашката и перките. Ако костите са добре запържени и позволяват да се схрускат, си ги оставете. Начупете на парченца.

6. Преди поднасяне залейте с маринатата и поднесете с малко олио.

Пържени рибки с оцет

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта