Регистрация

Пълнозърнест хляб със сирене

Пълнозърнест хляб със сирене
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2582

За 1 голям хляб или за 8 мини-хлебчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г пълнозърнесто брашно
  • 2 ч.л. мая
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1 яйце
  • 200 г сирене чедар
  • 2 ч.л. сушена мащерка
  • 350 - 400 мл хладка вода
  • 1 ч.л. мляко

Начин на приготвяне:

1. Намаслете 900 г формичка за хляб, предварително затоплена и заделете.

2. Настържете фино сиренето. Смесете маята, солта и 2/3 от сиренето с брашното.

3. Направете кладенче в средата и бавно добавете разбитото яйце и вода, като бъркате с дървена лъжица или с ръка.

4. Изсипете течното тесто в приготвената формичка и покрийте с чиста кърпа или намаслено фолио. Оставете на топло да втаса за около 1/2 час.

5. Междувременно загрейте предварително фурната на 230ºС.

6. Когато тестото втаса, го намажете с мляко и поръсете с останалото сирене и мащерката.

7. Сложете във фурната, намалете на 200ºС и печете 40 - 45 мин. Ако печете мини-хлебчета, времето за печене е 20 - 25 мин.

8. Готово е, когато при почукване се чува кух звук. Оставете да се охлади върху решетка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта