Регистрация

Магданозено-чеснов хляб с подправки



Магданозено-чеснов хляб с подправки
Средно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 1674

Питка с булгур, подправки и чери домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.05.2017

Интересен домашен хляб месят Лора и Стоян, като в тестото прибират готова салата табуле с булгур. За нея сваряват зрънцата натрошена пшеница и ги смесват с магданоз, пресен лук и зехтин. Овкусяват със сол и пипер, капват студено пресован зехтин и създават лесното модерно предястие, което ароматизират с лимонова кора. Но все пак обектът на рецептата е питка, а не салата, затова се преминава към същинското правене на хлаба.

Шупналата жива мая се смесва с бяло брашно, в което се изсипва готовата салата и се меси заедно. Следва втасване, после прехвърляне в намазнен съд и обилно намазване със зехтин. За още повече разкош и в търсенето на прилика с италианската фокача, върху хляба се подреждат чери домати и магданоз. След още 45 минути изпичаме богатия откъм съставки насъщен и го сервираме с любимото ястие, сос за мазане и дори като топъл сандвич за закуска.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта