Регистрация

Пълнозърнести кифлички със сирене или кашкавал и колбас



Пълнозърнести кифлички със сирене или кашкавал и колбас
Трудно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 1363

Домашни кифли тип банички или питка с пълнозърнесто брашно, шунка и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Рецепта за сиренки - все пак друго си е тестената зауска да е домашно омесена - това показват в канала Dazzle Spoon като от пълнозърнестото тесто могат да се направят много варианти на закуската. Дали с яйце и сирене в стил банички, дали с плънка от шунка и кашкавал или пък с избрано от вас сладко - всичко е въпрос на вкус.

Първо маята се слага да шупне в топла вода с малко брашно и захар. През това време равни количества бяло и пълнозърнесто брашно се пресяват в купа. Добавя се топла вода, шупналата мая и малко олио и се замесва тесто. След известно месене върху намазнен плот, се оставя да втаса. През това време се разтапя масло.

На следващ етап тестото се разстила на кора и подобно на техниката за правене на кроасани, се маже с масло и се прегъва. Когато е добре сгънато, се оставя да втаса повторно. После се разточва на кръг или правоъгълник - зависи дали искате да оформяте кифли или питка. Гледайте във видеото как се прави и си изберете по-добрия за вас вариант.

Готовата и оформена закуса се реди в тава, оставя се да втаса пак, намазва се с разбит жълтък, по желание се поръсва със семена и се пече за около половин час на 200 градуса. След 25-тата минута следете кората, за да не изгори.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта