Регистрация

Пълнено пиле с наденички и сос от сирена ала Таньо Шишков

Пълнено пиле с наденички и сос от сирена ала Таньо Шишков
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2305

Печено цяло пиле с плънка от чорисо, поднесено в сос маскарпоне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Рецептата е от личния инвентар на Таньо Шишков, участник в кампанията на ЛИДЛ Манчев срещу Шишков. От петък (28 ноември 2014 година) до неделя (30 ноември 2014 година) веригата предлага цяло пиле Порция свежест на промоция.

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле Порция свежест на промоция
  • 200 грама наденички чорисо (Шишков използва от марката Le Cesarin)
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматено пюре (Шишков гребна от Nostia)
  • 3-4 с.л. зехтин (Promienna)
  • 200 мл бяло вино (експертът избра бутилка Cimarosa Cenin Blanc)
  • 200 мл пилешки бульон (Шишков добави кубче Cusina)
  • сол, черен и червен пипер и мащерка на вкус
  • няколко стръка розмарин
  • 1 лимон

За млечния крем:

  • 250 грама сирене маскарпоне (Таньо Шишков сложи от марката Lovilio)
  • 2 с.л. заквасена сметана (Pilos)
  • 100 грама крем сирене (готвачът посегна към Goldessa)
  • 1 с.л. майонеза (Шишков гребна Pagusa)
  • по половин връзка пресен копър и магданоз
  • няколко стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Нарежете наденичката чорисо (чоризо) на парчета, наситнете лука и чесъна и сгорещете мазнината в тиган.

2. Сложете ги да се пържат като добавите и доматеното пюре, мащерка на вкус и добре измитата и рендосана кора на лимона. Остявете да се готви за няколко минути.

3. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

4.  Измийте, почистете и подсушете пилето, а след това го обтрийте отвсякъде с подправки.

5. Напълнете го със запръжката от тигана и застопорете коремчето с клечки или шишове, за да не се отвори. Полейте кожичката му със зехтин и обтрийте повторно със сол, черен и червен пипер.

6. Сложете пълнената птица в тава, сипете на дънното й бяло вино и пилешки бульон, потопете в тях клонките розмарин и оставете да се пече за 90 минути в загрятата вече фурна.

7. Смесете в купа майонезата, маскарпонето, сметаната и крем сиренето до хомогенизиране. Овкусете ги с наситнен пресен лук и зелени подправки. По желание можете да изстудите в хладилник докато пилето се пече.

8. Поднесете пилешкото месо накъсано в порции, като във всяка от тях добавите по част от плънката с наденички и по малко от млечния сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта