Регистрация

Пълнени чушки с месо и боб по мексикански

Пълнени чушки с месо и боб по мексикански
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 712

Пълнени камби с кайма, червен боб, царевица, кашкавал и варен ориз. Пикантни и много апетитни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи сочни камби - разноцветни или едноцветни по ваш избор
  • 800 г кайма
  • 250 г червен боб от консерва - отцедено тегло, може и малко повече
  • 1 малка консерва царевица - около 200 грама отцедено количество
  • 120 г ориз + 2 кубчета пилешки бульон + 250 мл вода
  • 1-2 люти чушлета
  • сол и пипер на вкус
  • 2-4 скилдики чесън
  • 1 с.л. сух кориандър
  • 1 с.л. с връх червен сладък пипер
  • 1 ч.л. кимион - млян
  • 3 плочки кашкавал за сандвичи по желание
  • 50 г кашкавал, моцарела или друго твърдо сирене

Начин на приготвяне:

1. Ориза сварете във водата на слаб огън за 20-25 минути като добавите натрошените бульончета. Дръпнете настрана след това и оставете без капак, за да се изпари цялата влага от него.

2. Чушките опитайте да поставите изправени. Ако се климват или падат, отрежете най-долната част на връхчетата без да пробивате дупка в чушката и застопорете. Трябва да стоят изправени. След това отрежете горното капаче и извадете семките. Измийте и почистете чушките, а остатъците около дръжката оберете и нарежете на малки кубчета.

3. Наситнете лука, чесъна и лютото чушле. Отцедете боба и царевицата от сока на консервите.

4. Пуснете на умерен огън ненамаслен тиган с незалепващо покритие. Изсипете каймата в него и рохкайте докато се разпадне на трохи. Добавете лука, чесъна и лютата чушка, подправете със сол, червен и черен пипер, кориандър и кимион. Бъркайте периодично 5 минути.

5. През това време подредете чушките в тава изправени и ги пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

6. Добавете ориза, боба и царевицата при каймата и мешайте няколко минути докато чушките са готови. Рендосайте кашкавала.

7. По желание на дъното на всяка чушка пъхнете по плочка кашкавалче за сандвичи от плоските квадрати. Много добре се наместват в камби. Отгоре разпрделете каймяната смес с варива и за финала оформете калпаче от рендосания кашкавал.

8. Върнете във фурната на същата температура за 25 минути. След това сервирайте и се насладете.

 

Източник: YouTube/Island Vibe Cooking

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта