Регистрация

Пълнени тиквички и питки от елда

Пълнени тиквички и питки от елда
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5144

Перфектна храна с хляб, месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пълнените тиквички:

  • 250 г свинско месо, смляно
  • 1 глава лук, нарязан на кубчета
  • 2 с.л. сос Уорчестър
  • 1 домат, нарязан на кубчета
  • 2 с.л. сушени подправки (риган, босилек, мента, градински чай)
  • щипка смлян черен пипер
  • 2 тиквички, разрязани на половинки и издълбани

За питките от елда:

  • 1 ч.ч. варена елда
  • 2 бити яйца
  • 1/3 ч.ч. настъргано сирене
  • ½ ч.ч. броколи на пара, нарязани ситно
  • 1 домат, нарязан на кубчета
  • щипка смлян черен пипер
  • 1 ч.л. сушени билки

Начин на приготвяне:

1. Запържете чесъна и лука докато лукът започне да става прозрачен, след което добавете домата.

2. Прибавете месото и пържете до готовност. Наръсете с подправките и черния пипер.

3. Напълнете тиквичките с пълнежа от каймата и ги наредете в тавичка.

4. Запечете ги във фурната за около 30 минути на 160 С.

5. Смесете всички съставки на питките от елда.

6. Покрийте дъното на една тавичка с хартия за печене и изсипете на разстояние по 2 супени лъжици от сместта във формата на питка.

7. Запечете във фурната за 10 минути на 160 С.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта