Регистрация

Пикантна тиквичка по мексикански

Пикантна тиквичка по мексикански
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3131

Веганска люта мексиканска рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма тиквичка
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. синапено семе
  • 2 с. л. неосолено масло или растителна мазнина, ако искате ястието да е веганско
  • 1 средно голяма глава червен лук, фино нарязан на кубчета
  • 2 скилидки чесън, наситнен
  • 1 прясно халапеньо (на вкус), без семената, наситнено
  • 1 ч. л. семена кимион
  • 1 консерва от 400 г нарязани на кубчета домати, без сока 
  • сол и пипер на вкус
  • кориандър, наситнен, по желание

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180°С.  Срежете тиквичката наполовина по дължина и изгребете с лъжица семената. Сложете половинките със срязаната страна надолу в тавичка за печене и печете 45-50 мин. докато сърцевината започне да се отделя лесно с вилица.  Заделете.

2. В тиган с капак загрейте зехтин на средно силен огън докато заблести. Сложете синапеното семе и покрийте. Гответе докато семената спрат да пукат - около минута.

3. Махнете капака и намалете огъня до средно нисък. Разтопете маслото в тенджерка и запържете лука, чесъна, халапеньото и семената кимион. Овкусете със сол (ако предпочитате сложете кошер) и пипер на вкус.  Гответе до омекване на лука - 3-5 мин. Сипете доматите и разбъркайте около 2 мин.

4. С вилица изгребете вътрешността на тиквичката, като разделяте конците, които се получават. Добавете я в тигана и увеличете огъня до средно висок. С щипки смесете всичко равномерно и гответе около 2 мин. 

5.  Украсете с кориандър, ако желаете и проверете дали е необходимо да доовкусите с още сол или пипер.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта