Регистрация

Пълнени пилешки гърди с бекон и кашкавал

Пълнени пилешки гърди с бекон и кашкавал
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1107

Печени пилешки гърди с плънка от майонеза, гочица, кашкавал и шунка, поднесени със заливка от млечно-горчичен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 дебели сочни пилешки гърди
  • сол и пипер
  • 1,5 с.л. горчица
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 скилидка чесън
  • 4 плочки кашкавал за сандвичи
  • 6 слайса бекон или шунка
  • 2 с.л. галета
  • 4 с.л. олио
  • 50 г пармезан, кашкавал или друго твърдо сирене
  • 30 г масло
  • 1,5 с.л. брашно
  • 200 мл мляко + 1 с.л. с връх горчица

Начин на проготвяне:

1. Всяка от гърдите сложете на дъска и разрежете на пеперуда през средата на дебелината без да прекъсвате на две отделни парчета. Поръсете вътрешността на разреза със сол и пипер, а гладката външност обтрийте с тези подправки.

2. В купа смесете 1,5 с.л. горчица с майонезата. Разбъркайте и добавете намачкана скилидка чесън. Размешайте отново.

3. С половината от тази смес намажете щедро вътрешността на разрязаните гърди.

4. Подредете си със застъпване 3 от слайсовете бекон или шунка. След това пак със застъпване си сложете 2 слайса кашкавал за сандвичи. Завийте кашкавала на руло, пехвърлете го върху слайсовете колбас и завийте на руло отново. След това прехвърлете полученото руло в средата на разрязаната гърда - там където спира разрезът. Прехлупете гърдата, за да стане отново цяла. Защипете разрязания край с клечки за зъби или шиш. Поставете в намазан с олио тиган с огнеупорна дръжка или в кръгла тавичка и направете същото с втората гърда, останалите три слайса колбас и 2 плочки кашкавал.

5. Двете гърди в тавичката намажете отгоре с останалия микс от майонеза и горчица. След това поръсете с по 1 с.л. галета всяка и покапете с олио.

6. Пъхнете в предварително загрята на 200 грдуса фурна за 25-30 минути.

7. Пез това време направете соса като разтопите в касерола маслото и добавите брашното. Бъркайте докато се получи светло златисти маслени валамета и добавете горчица. Размешайте и при постепенно бъркане налейте млякото. Ако кремът става твърде гъст, можете да добавите още мляко.

8. Овкусете със сол и пипер и оставете да покъкри 2-3 минути. През това време рендосайте избраното от вас твърдо сирене. Изсипете го в касеролата, махнете от огъня и разбърквайте докато се разтоври.

9. Готовите гърди извадете в две отделни чинии. Разрежете всяка напречно на 2 парчета под лек диагонал и поствете парчетата едно до друго или едно върху друго с отвора нагоре. Залейте с част от соса и сервирайте като поднесете встрани още сос.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта