Регистрация

Пълнени люти чушки с моркови и ряпа

Пълнени люти чушки с моркови и ряпа
Лесно   |   Порции 14 броя   |   Видяна: 1080

Салата от люти чушки с дайкон и морков.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 14 не много люти зелени чушлета
  • 1 морков
  • 1/2 глава лук
  • 200 г дайкон
  • стрък пресен лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. рибен сос
  • лют пипер на люспи (в оригиналната рецепта се слагат 50 грама, но е разбираемо да сложите по-малко количество)
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Измийте лютите чушлета. Цепнете ги от едната страна с нож между дръжката и връхчето по дължина. Без да вадите семките просто взимайте с ръка по две щипки сол и ги разнасяйте във вътрешността на чушките. Работете с ръкавици, за да не подлютите пръстите си.

2. Пълнените със сол чушлета подредете в купа и оставете да почиват 30 минути със солта, като ги поръсите с още сол и отгоре.

3. Моркова и дайкона нарежете на тънки лентички. Ако ви се струва твърде трудоемко, може да рендосате и на едро ренде. Изсипете ги в купа.

4. Добавете нарязания на ситно лук, нарязания на шайби пресен лук, намачкания чесън, захарта, 1/2 ч.л. сол и рибения сос. Ръснете лют пипер и отново с ръкавица разбъркайте всичко заедно, като леко настискате. Оставете настрана за 10 минути.

5. През това време залейте чушките с вода и изплкнете от солта - тя си е свършила работата.

6. Пак с ръкавици разпределете сместа в чушките. Можете да ги приберете в хладилник за няколко часа, а после сервирайте с достойна за погасяване на огъня храна.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта