Регистрация

Пълнени калмари със сирене и булгур



Пълнени калмари със сирене и булгур
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3826

Печени калмари със сирене и чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.03.2016

Днес печем калмари с апетитна плънка от бяло сирене и булгур. Преди това получаваме урок как се почистват калмари и какви видове булгур спрямо приготвянето можем да намерим на българския пазар. След това тубите от калмар получават апетитна смес и се пекат на тиган, а докато морските дарове понасят термичната обработка, се прави вкусен сос за заливане, в който си партнират аромат на чесън и риган, със стипчивия и много подходящ за морска храна лимонов сок. Изпечените калмари режем на хапки и поднасяме поляти със соса. Ето страхотен летен ордьовър или пък мезе за хубаво бяло вино.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта