Регистрация

Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал

Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
Лесно   |   Порции 6 броя   |   Видяна: 665

Доматени кошнички с яйца, колбас и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 големи червени твърди домата
  • 120 г шунка или бекон на парче (не на слайсове)
  • перцата на 2 стръка пресен лук
  • 6 яйца
  • сол и пипер
  • 90 г кашкавал
  • 2 с.л. олио
  • 6 листа магданоз, босилек или друга прясна подправка за украса

Начин на приготвяне:

1. Отрежете горното капаче на доматите и с нож внимателно отделете меката сърцевина. След това я изгребете с чаена лъжичка и запазете за друго готвене.

2. Получените кошнички поръсете отвътре със сол и пипер.

3. Нарежете на маки кубчета шунката или друг избран от вас мек колбас. Разпределете в кошничките.

4. Върху колбаса поръсете наситнени пера зелен лук.

5. Отгоре чукнете по едно яйце и поръсете със сол и пипер.

6. Нмажете дъното на тава с олио. Ако доматите се застопоряват върху капачетата, сложете първо капачетата с разреза надолу към тавата и върху тях - доматите. Ако се накланят много, не слагайте капаците за основа.

7. Рендосайте кашкавала и разпределете върху яйцата в кошничките.

8. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.

9. След изваждане украсете с по листенце зелена билка и поднесете.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта