Регистрация

Доматени кошнички с телешко



Доматени кошнички с телешко
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1303

Доматени лодки с кайма и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.07.2017

Сарми от домати с кайма или пълнени домати със запръжка от мляно месо, лук, ориз и сирене показват Лора и Стоян, като предлагат да разнообразим традиционната рецепта за доматени кошнички с нещо по-ралично и също така вкусно - с ориенталска нотка, която идва от добавените в месото мента и канела.

Първо се прави плънката, като лук и чесън се запържват в зехтин и към тях се добавя каймата. Щом спре да отделя течност и стане на трохи, сипваме ориз басмати и малко вода или бульон и оставяме оризът да се сготви до прозрачност. Овкусяваме освен с традиционните сол и пипер и с добавка от наситнена прясна мента и канела на прах. Доматите се почистват от сърцевината, а тя се нарязва на кубчета и се смесва с бяло сирене. После се добавя в тигана при каймата. Звучи странно, но трябва да се опита.

Доматените кошнички се пълнят със сместа и се запичат за 25 минути на 180 градуса. А през това време правим ароматни трохи за поръсване от смлян в чопър хляб със зехтин и риган. След това запичаме и него за 10 минути. Кошничките се поднасят с хрупкавите трохи и пресни листенца за украса.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта