Пуешко чили с ананас
Необходими продукти:
- ½ кг пуешко месо
- ¼ чаша зехтин
- 1 глава лук, нарязана
- 2 червени камби, нарязани
- 1 люта чушка
- 2-3 скилидки чесън
- 2 супени лъжици чили на прах
- 1 супена лъжица кимион
- 1 супена лъжица сол
- 1 консерва ананас на кубчета
- 1 консерва смлени домати
- 1 консерва боб
- 1 чаша замразена царевица
- ½ чаши настъргани моркови
Начин на приготвяне:
1. В тиган загрейте зехтина на средна температура. Сложете лука и камбите и пържете за около 10 минути, докато омекнат.
2. Сложете лютата чушка и чесъна. Добавете пуешкото месо, кимиона, чилито и солта. Разбъркайте добре.
3. Когато пуешкото месо е почти готово, добавете консервата от домати и оставете да къкри за около 5 минути. Намалете температурата. Добавете консервите от ананаси боб, царевицата и морковите.
4. Използвайте сока от консервата ананас, за да подсладите чилито. Оставете го да къкри за около 10-15 минути. Добавете соло и чили на прах, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ