Регистрация

Пудинг от червени боровинки

Пудинг от червени боровинки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2389

Сочен домашен плодов пудинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет замразени боровинки от 500 г (можете да изплозвате и пресни, ако сега им е сезона)
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 25 г пудра захар
  • 2 с.л. вода

За тестото:

  • щипка сол
  • 100 г растителна мазнина
  • настърганата кора на 1 лимон
  • 150 мл смес от прясно мляко и вода

Начин на приготвяне:

1. Поставете замразените боровинки, царевичното брашно, пудра захарта и водата в голям тиган и оставете сместа бавно да заври.

2. Оставете сместа да къкри около 8 мин., като от време на време разбърквате.

3. Загрейте предварително фурната на 190°C и сложете вътре тава за печене, наполовина пълна с вода.

4. Намазнете четири формички за пудинг с вместимост 250 мл.

5. Пресейте брашното и солта и добавете растителната мазнина и лимоновата кора. След това добавете сместа от прясно мляко и вода и разбъркайте, докато получите меко, но не лепкаво тесто.

6. Разделете тестото на четири части, разточете всяка от тях върху леко набрашнена повърхност, докато получите кръг, достатъчно голям, че да покрие всяка формичка.

7. Изрежете една четвърт от всеки кръг и използвайте оставащите три четвърти, за да покриете формичките.

8. Разточете останалите парчета тесто, за да направите капачета и прищипете краищата им.

9. Сложете формичките в тавата за печене и печете 40 мин.

10. Обърнете пудингите върху отделни чинии за сервиране, покрийте с пудра захар и поднесете с крем.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 60 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта