Регистрация

Пролетен ориз със спанак и пресен лук



Пролетен ориз със спанак и пресен лук
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 238

Постен спанак с ориз и девисил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Безмесно ястие за пролетта се готви в Кухнята на Звездев, където два уникално добре съвместими продукта - ориз и спанак, се съчетават в направата на профирно постно основно ястие.

Оризът се измива много добре и се изсипва в купа. Залива се със студена вода и се оставя настрана за половин час. През това време спанакът се измива и се нарязва на едро, а лукът - на шайби. В тиган се сгорещява олио и се запържва лука за 30-тина секунди. Добавя се половината от спанака, готви се 3 минути и се вкарва и ориза, отцеден добре от водата на кисненето. Щом стане прозрачен, се налива бульона и се оставя да къкри.

Заделеният спанак се изсипва в чопъра, налива се вода и се превръща в каша. Добавя се в ястието и с оставя да къкри на умерен огън до изпаряване на течността. Подправя се със сол и девисил и се поднася.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта