Регистрация

Пресни пролетни рулца по филипински

Пресни пролетни рулца по филипински
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3945

Пролетни рулца със свинско и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За плънката:

  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 1 средна глава лук, нарязана на кубчета
  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 225 г свинско, нарязано на кубчета
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. пипер
  • 1 среден картоф, обелен и нарязан на кубчета
  • 1/2 ч.ч. зелен фасул, кръгъл
  • 1/2 ч.ч. зеле, накъсано
  • 1/2 ч.ч. ямс, нарязан на филийки (продава се в магазините за китайски хранителни продукти; билкарниците и магазините за здравословно хранене)
  • 1/2 ч.ч. фъстъци, печени и нарязани
  • 1/2 ч.ч. скариди, обелени и нарязани на кубчета
  • 15-20 малки листа маруля
  • 15-20 кори за пролетни рулца
  • 3-4 с.л. счукан чесън

За соса:

  • 1/4 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 с.л. царевично нишесте, разтворено в 2 с.л. вода
  • 3 скилидки чесън, счукан

За корите:

  • 3 яйца
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 ч.ч. мляко
  • 1/4 ч.ч. зеленчуково олио

Начин на приготвяне:

На корите:

1. Смесете яйцата и солта. Постепенно прибавете брашното, като редувате с млякото. Разбийте с бъркалка за яйца до гладкост. Бавно налейте олиото, без да спирате да разбивате. Оставете в хладилника за 1 час.

2. Намажете незалепващ тиган за палачинки с олио и и оставете да се сгорещи на слаб огън. Сложете 2 с.л. от течното тесто и го разпределете равномерно по дъното на съда, като излеете излишното обратно в купата, ако е необходимо.

3. Пържете докато можете да го отделите от тигана (ако се образуват балончета, значи тиганът е прекалено горещ). Обърнете и изпържете и от другата страна. Сместа е достатъчна за 20 кори.

На соса:

1. Смесете захарта, солта, соевия сос и водата и оставете да кипнат леко.

2. Прибавете царевичното нишесте и разбърквайте до сгъстяване. Свалете от огъня и прибавете чесъна. Количеството е достатъчно за 1-1/2 ч.ч.

На плънката:

1. Сотирайте чесъна и лука в олиото. Прибавете свинското и пържете, докато започне да се отделя мазнина. Прибавете вода, оставете да заври, намалете котлона и покрийте съда с капак. Оставете да къкри 10 мин.

2. Прибавете рибения сос, солта, пипера и картоф. Задушавайте 5-7 мин. и прибавете зеленчуците, фъстъците и скаридите. Пържете като разбърквате 5-10 мин. и охладете.

На рулцата:

1. Сложете лист маруля в средата на всяка кора. Добавете 2 с.л. плънка. Прегънете долната част на кората върху плънката, след това единия край отново върху пълнежа и навийте на руло към другия край. Марулята трябва да се показва отгоре.

2. Слепете краищата с вода. Увийте всяко рулце във восъчна хартия.

3. Поднесете със соса и счукан чесън или с фъстъци.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта