Регистрация

Празнично агнешко с картофи и подправки



Празнично агнешко с картофи и подправки
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3441

Печено агнешко в плик.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тарикатско агнешко за предстоящите празници показва Иван Звездев като готви печена агнешка плешка в плик. Но уроците, които научаваме от видеото, са доста практични и любопитни. Как да си направим малки пресни картофки от стар картоф - това е хитринка за милиони. А защо е добре да се овкуси месото от предната вечер - полезен трик за наистина апетитни мръвки.

Агнешкото месо се обтрива със сол, червен и черен пипер. Намазва се с масло и се поръсва с традиционните за тази мръвка подправки - джоджен, девисил и мащерка. Прибира се в хладилника. А чак след ден готвенето продължава. В плик за печене се напъхват "пресните" картофки, стръкове пресен лук, пресни подправки и въобще всякаква свежест, за която човек се сеща през пролетта. Овкусява се със сол и пипер, налива се олио и после отгоре ляга празничното месо.

Пече се на слаба фурна - 160 градуса за 2 часа. Ако ви притеснява, че няма да му стигне времето, можете да го забравите и за 4 часа във фурната. След това ще имате крехко агнешко с пресни картофи и апетитен сос, с който да залеете дъхавата гозба.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта