Регистрация

Правилно рязане на лук на ситно



Правилно рязане на лук на ситно
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 161

Как се реже лук бързо, ситно и без сълзи?

Оцени рецептата
Любима рецепта

На всеки готвещ човек рано или късно му се нлага да си нареже глава лук. Ако става въпрос за по-голямо количество, мнозина са склонни да използват чопъра, но традиционната главичка за запръжки и добавки е твърде малко, за да се разглабя и мие цял уред след това. Затова макар и в модерни времена, се налага прибягване до конвенционалния метод - нож, дъска, глава лук и бързо наситняване. А как да го направите - прецизно и без сълзи, показва Гордън Рамзи в едноименния си канал.

Мустачките не се режат предварително, защото на тяхно място биха се освободили допълнителни сокове от лука, които ще доведат до сълзене и лютене в очите. Главата се разполовява, а ножът се движи по нокътя, максимално близо до предишния прорез. После се правят и напречни разрези и на финала се ситни.

Как точно - гледайте във видеото по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 мин.
Време за готвене: 1 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта