Регистрация

Постно основно със зеле и картофи

Постно основно със зеле и картофи
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 241

Зелева яхния с картофи и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 500 г прясно зеле
  • 1 морков около 150 г
  • 200 мл топла вода
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 500 г картофи
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 30 г масло по желание (или 2 с.л. олио, ако искате да е постно)
  • черен пипер на вкус
  • магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Моркова рендосайте на едро ренде, лука нарежете на тънки полумесеци, а зелето на тънки лентички.

2. Сгорещете олиото на умерен огън в голям тиган и запържете лука за 2-3 минути до омекване.

3. Добавете зелето, разбърквайте докато намали леко обема си, след това прибавете и моркова и размешайте.

4. Залейте със 100 мл топла вода и сложете капак. Оставете да се готви 5 минути.

5. През това време обелете картофите и ги измийте.

6. Открехнете ястието, поръсете солта и захарта и сипете още 100 мл вода. Сложете капака за още 5 минути. Сега нарежете картофите на кубчета колкото средна по размер хапка.

7. Прибавете картофите, сложете капака и оставете на слаб към умерен огън за 15 минути.

8. Оформете кладенче в средата на тигана и изсипете доматения концентрат. Добавете в него бучка масло или олио и изчакайте да закъкри. След това размешайте с останалите продукти в тигана. Поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте отново и сложете капака за още 5 минути.

9. Махнете от огъня. По желание поръсете с пресен магданоз за цвят и аромат и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта