Регистрация

Постни пълнени чушки с праз и сушени плодове



Постни пълнени чушки с праз и сушени плодове
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2638

Сухи чушки за Бъдни вечер с плънка от сушени плодове, орехи и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пълнени постни сухи чушки - една класика за Бъдни вечер, която се превръща в различно и вкусно празнично ястие, благодарение на иновативната рецепта на кулинарната влогърка Диана Митова-Попова - Диди. Вместо да правим обикновените сухи чушки с боб, този път се спираме на празия лук като основа за плънката, но за да не бъде вкусът му прекалено натрапчив, се разнообразява от добавката на сушени плодове и хрупкави орехи.

Започваме като измиваме сухите чушки и ги накисваме във вряла вода. След това оставяме настрани да се отпуснат и се захващаме с плънката. За нея наситняваме голямо количество праз лук, като е добре да заложите повече на бяла част от растението. Следва да си нарежем на едро сушени сини сливи, да добавим стафиди и да наситним с нож орехи. Смесваме всичко заедно и го задушаваме в зехтин като овкусяваме със сол, черен и червен пипер.

После пълним чушките с празия лук и сипваме част от водата от кисненето им. Остава да запечем празничното ястие на фурна до готовност - 30-40 минути на 180-200 градуса. На финала имаме една от многото манджи за Бъдни вечер.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
3
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта