Постна супа с лапад и картофи
Лесно | Порции 6-8
| Видяна: 8255
Зелена нискокалорична супа с щавляк, картофени кубчета, моркови и добавки.
Необходими продукти:
- 2,5 литра бульон или вода
- 3-4 картофа
- 1 глава лук
- 1 морков
- 300 грама лапад (щавляк)
- 1 варено яйце (ако не държите супата да е веганска)
- масло или олио, ако сте на пости
- сол
- копър
- пресен лук
- сметана (може заквасена или растителна, ако постите)
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата или бульона и сложете обелените и нарязани на кубчета картофи да се варят.
2. Нарежете лука и моркова на дребно, сгорещете в тиган малко масло или олио и ги запържете за няколко минути.
3. Когато картофите са готови, добавете към супата запръжката и лапада, нарязан на лентички. Варете още 5 мин. Осолете на вкус.
4. Поднесете с наситнен копър, пресен лук, варено яйце, сметана или някое от изброените по желание.
Най-важните съставки
вода, зелен лук, зеленчуков бульон, картофи, копър, лапад, лук, масло, моркови, олио, пресен лук, сметана, сол, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ