Регистрация

Постна супа от карфиол



Постна супа от карфиол
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2210

Крем супа от карфиол в стил Дю Бари.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.11.2017

Здравословна и ароматна супа с много подправки правят Лора и Стоян като избират тя да е без животински продукти, да е пюрирана и да ухае на азиатска кухня. Затова водещите грабват глава карфиол и я превръщат в нежно кафдифено пюре, което се поднася със студено пресован зехтин и крутони.

Първо се запичат подправките - кориандър, кимион и сминдух.Следва да се счукат в хаванче и да се заделят. Наситняват се лук и чесън, запържват се, оскусяват се със счуканите подправки и се добавя куркума и лют пипер. Карфиолът се накъсва и влиза в съда. След това се залива със зеленчуков бульон и се кипва. Готви се до омекване, а после се превръща във вкусна крем супа благодарение на пасатора.

Поднася се с ароматни крутони, приготвени от запечен хляб с къри. Супата има индийска нотка, въпреки че в нея се използва кипърски продукт.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта