Регистрация

Постна пица с царевичен блат



Постна пица с царевичен блат
Средно   |   Порции 2 пици   |   Видяна: 2146

Веганска пица с основа от царевично тесто и топинг от царевица, маслини, лук и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.03.2017

По време на постите, онези, които са решили да ги спазват, често се обръщат към традиционната веганска кухня, за да си намерят вкусна рецепта без животински продукти. Ето едно ястие, подходящо за апетитно нахранване при спазване на постен режим. Това е пица, направена само с растителни суровини, но е вкусна и различна, ароматна и засищаща, като същевременно радва окото с шарения си вид.

Първо се прави блата, който представлява ароматен качамак. Кипваме водата за мамалигата и я ароматизираме с майоран и чесън, добавяме зехтин, а после и царевичния грис, като го бъркаме докато абсорбира течността. Осоляваме на вкус и местим гъстата каша във формичка с регулиращо се дъно. Слагаме да се запече за 15 минути.

През това време правим доматения сос като пюрираме домати от консерва с чесън и риган. Така се прави доматената салца на всички доматени пици. Следва да намажем с тази смес вече изпечените блатове, които ако спазвате пропорциите на Лора и Стоян, са два. Отгоре редим кръгчета червен лук, парченца маслини, ленти зелена чушка и поръсваме с отцедена царевица от консерва. Сега връщаме сглобената пица да се допече.

През това време по желание можете да си направите вегански пармезан, като смелите в блендер бадеми, лешници или кашу с неактивна мая. На 100 грама ядки се слага 1 с.л. хранителна мая. Изпечената пица се поръсва с веганския пармезан и се украсява с пресни листа рукола или босилек.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта