Регистрация

Постна мисо супа с тофу и водорасли

Постна мисо супа с тофу и водорасли
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1111

Традиционна японска супа от водорасли с тофу и даши бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази супа можете да си направите само ако разполагате с традиционни азиатски продукти за готвене. Даши, нори и уакаме вече се намират и в големите хранителни магазини тофуто е широко разпространено, а онлайн магазините предлагат всички от странните продукти. Истинската автентичност ще постигнете, ако си напазарувате от специализиран магазин за японски хранителни съставки.

Необходими продукти:

  • 5 грама сушени водорасли уакаме + 200 мл вода
  • 5 г сушени водорасли комбу или 1 лист нори кора за суши
  • 1 л вода
  • 1 с.л. микс подправки хондаши
  • 70 г соево сирене - тофу
  • 80 г мисо паста
  • зелен лук - 1 перце за украса

Начин на приготвяне:

1. Изсипете уакамето в купа и залейте с 200 мл вода. Оставете настрана, за да набъбнат.

2. Сложете листа комбу или нори в тенджера и залейте с 1 л вода. Пуснете да кипва и извадете листа след като водата заври, но преди да се е разпаднал. Той е необходим само за придаването на специфичен вкус на бульона.

3. Добавете хондаши и разбъркайте. След 3-4 минути отпенете.

5. Нарежете соевото сирене на кубчета и прибавете в тендежрата.

6. Намалете огъня така, че едва да къкри ястието. Изсипете мисо пастата в голяма цедка, натопете я в бульона и бъркайте с лъжичка докато пастата изпадне през цедката в супата.

7. Отцедете уакамето от водата и прибавете в тенджерата. Оставете да къкри 5 минути и махнете от огъня.

8. Сервирайте с нарязани косо перца пресен лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта