Регистрация

Постна крем супа от печен карфиол

Постна крем супа от печен карфиол
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 240

Пюрирана супа от карфиол на фурна с червен лук, карамелизиран чесън и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 1 глава червен лук
  • 6-8 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • няколко клонки розмарин
  • 4-5 с.л. зехтин или друга растителна мазнина, подходяща за термична обработка
  • 800 мл зеленчуков бульон
  • листа магданоз
  • крутони по желание

Начин на приготвяне:

1. Разделете карфиола на съцветия и ги измийте. Подредете плътно, но без да се застъпват в тава, покрита с хартия за печене.

2. Нарежете червения лук на парчета, а скилидките чесън обелете и оставете цели. Подредете в промеждутъците на розичките.

3. Отгоре покрийте с няколко клонки розмарин и поръсете със сол и пипер. Покапете с мазнината.

4. Пъхнете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете 15-20 минути докато се появи лек загар по розичките.

5. През това време си сипете бульона в тенджера и кипнете, за да е врял. Можете да разтворите кубчета зеленчуков бульон във вода, ако не разполагате с течен бульон. Наситнете си и магданозените листа. По желание си направете крутони като пекнете нарязан на кубчета хляб, покапан с олио на тиган.

6. Когато зеленчуците са се запекли, ги прехвърлете в бульона като прибавите и листенцата на запечения розмарин. Пюрирайте. Опитайте на соленост и подправете на вкус.

7. Прехвърлете в индивидуални порции и поръсете с листенца магданоз. Добавете крутони по желание и сервирайте. Въпреки че супата е постна и може да се хапва студена, определено е по-вкусна в топъл вариант. А предварителното изпичане на зеленчуците придава уникална наситност на вкуса и карамелен нюанс.

 

Източник: YouTube/Frische Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта