Регистрация

Паниран карфиол с пармезан на фурна

Паниран карфиол с пармезан на фурна
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 727

Хрупкав печен карфиол с коричка от пармезан и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 1,5 л вода + 2 ч.л. сол
  • 150 г галета
  • 50 г настърган пармезан
  • 5 с.л. зехтин за готвене (може и олио)
  • 2 ч.л. сухи подправки по избор - риган, мащерка, розмарин, босилек или микс прованс
  • 4 скилидки чесън
  • 3 яйца
  • 60 г брашно с готовност за още

За соса:

  • 125 мл заквасена сметана
  • листата на връзка магданоз
  • 1 ч.л. горчица (най-добре едрозърнеста)
  • 3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Карфиола разделете на съцветия, а ако са прекалено големи, ги разполовете с нож. Измийте.

2. Сипете водата със солта в тенджера, добавете розичките и сложете капак. Пуснете на умерен огън и варете 5 минути след кипването.

3. През това време изсипете галетата в купичка, добавете пармезана, намачкания или минат през пресата чесън, сушените подправки и олиото. Разбъркайте до образуването на трохи. В друга купичка разбийте яйцата, а в трета - сипете брашното. Застелете си тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

4. Оваляйте добре розиките в брашно, след това една по една ги топвайте хубаво в разбитите яйца и за финал в сместа с галета. Натискайте с пръсти, за да полепне панировката добре по карфиола.

5. Подреждайте панираните цветлета в тавата и пъхнете във фурната за 20 минути.

6. През това време направете соса като смесите сметаната с наситнения магданоз, горчицата и намачкания чесън.

7. Поднесете топлите розички със студения сос за топкане.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта