Регистрация

Постен ориз с лапад и керевиз



Постен ориз с лапад и керевиз
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1519

Пролетен ориз със зеленища и орехово-чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.04.2018

Лапад с ориз без животински продукти готвят Лора и Стоян за приветствие на пролетта. Ястието е леко и шарено, с много аромати, идващи от добавката на пресен лук и пресен чесън и екстравагантната нотка на листа целина, познати още под името керевиз. По желание можете да сервирате апетитното постно основно със сос от орехи, чесън и оцет, който да придаде още един странен нюанс.

Първо наситняваме пресен лук, пресен чесън и пресни моркови. Отделно нарязваме на ситно голямо количество лапад и стръкчета керевиз. След това сгорещяваме олио в тиган, изсипваме лука, чесъна и морковите, доливаме вода и задушаваме няколко минути. Добавяме измития ориз и керевиза, готвим 1-2 минути, добавяме и листата лапад и махаме от котлона. Овкусяваме със сол, червен и черен пипер. Разбъркваме, прехвърляме в тава, наливаме зеленчуков бульон и пускаме да се запече за 40-тина минути.

През това време по желание си правим ароматната паста за поднасяне като счукваме няколко скилидки чесън с орехи, листа магданоз и керевиз. Добавяме оцет и вода. Как точно се прави - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта